31ste scrabbletoernooi Homerus Gent - 28/01/17 

FILIP OVERATH TRIOMFEERT!

Gent1702

Luc Steels beste B, Patrick De Smet beste C, Littera wint clubtrofee

verslag door Rob Rondou

137 scrabbelaars waren afgezakt naar de Arteveldestad om er de 2de interclub van het seizoen te betwisten. Toen de klok net twee had geheid, kon geen van de aanwezigen vermoeden hoe memorabel de partij zou worden.

Ondanks het milde winterweer werden de WANTJES massaal bovengehaald. Op alle RIJEN werd de eerste van 6 gewone scrabbles, aangevuld door een negenklapper, op het bord gelegd, al waren er na beurt 2 toch wat lichtjes JANKENDE geluiden waar te nemen: een aantal kleppers kwam van een kale reis terug (zeg gerust ‘een kaal inreisje’), zodat enkele aspiraties in het ONGEREDE kwamen. Tijd om hun blazoen te blancoën. Que, ‘blancoën’? Wie pro en contra zorgvuldig AFMIKT tot een VOLGBARE negenklapper, ziet zijn voorlopige totaalscore met 230 eenheden aangroeien, wat kan je meer WENSEN om uit de SCHEMEN ( ‘schaduwen’ dus ) te blijven ?

De top 10 aan de pauze situeerde zich integraal boven de 94% en werd aangevoerd door Filip Overath van Zandloper Lommel met een duizelingwekkende 828 punten op een theoretisch maximum van 839. Op 10 puntjes volgde Dave De Schacht van Blanco Tielt, met in zijn kielzog Luc Steels van Fair Play Destelbergen. Maar er waren nog veel verschuivingen mogelijk.

Wie had aangebouwd met ‘schemend’ bleek eraan voor de moeite…Op naar de 2de helft. Die begon bescheiden met een PIXEL; de gevreesde kogelronde score TROF slechts 2 spelers, al BESMEURDE de 13de beurt het scoreblad van 42 deelnemers. Men ZOENE de ongelukkige “zeroïsten” ten teken van troost…Plots kwamen PAKI’S op de proppen, en YARD voor yard spoedde de sololoze wedstrijd zich naar haar ontknoping. VOEG daar tot slot nog een eenvoudige HUT aan toe, en dan kunnen we de uitslag eens bekijken.

Met een maximum van 1214 punten (de computer had trouwens geen enkel puntje méér gescoord) in 18 beurten en met 7 scrabbles kon de ware liefhebber haar of zijn hartje ophalen!

Filip Overath heeft zijn koppositie weten te behouden en staat verdiend op het hoogste schavotje, met een schitterende score van 1184 punten op 1214, goed voor 97,53%. Stefaan Roels van Littera Tessenderlo – de winnaar van vorig jaar – behaalde zilver met 1168 punten, terwijl de bronzen plak voor Jan De Ridder van Heureka Mechelen was, met 1164 punten.

Gent1703Gent1704Gent1705

De beste B-speler was Luc Steels die op de 4de plek eindigde met 1161 punten.

In de C-reeks ging Patrick De Smet van De Wase Sint-Niklaas met de prijs aan de haal, met 1091 punten.

De clubbeker ten slotte (of eerder de club-mand, met een ruim assortiment van Gentse lekkernijen) ging naar Littera Tessenderlo met Stefaan Roels (2de), Frans Symons (7de) en Alex Reymen (23ste).              ’t Peirt Dendermonde werd 2de met 46 plaatspunten en Fair Play Destelbergen 3de met 47 plaatspunten.

Nog iets voor de scrabble-annalen : 43 deelnemers haalden meer dan 1000 punten…

© 2015