LIMBURG WINT IRK 2017

IRK201701

Jan De Ridder individuele winnaar

verslaggever: Jan Wouters

Na een afwezigheid van meerdere jaren nam Heureka Mechelen de taak op zich om het IRK te organiseren en zo weer eens een NTSV-organisatie in de provincie Antwerpen te laten plaats vinden. 83 van de 85 geselecteerden vonden de weg naar de parochiezaal van De Goede Herder, net over de Mechelse stadsgrens.

De jarige Marianne Van Den Nest mocht de eerste 7 letters trekken en ze zorgde meteen voor een record! Liefst 51 van de 83 deelnemers (of ruim 61%) lieten zich verleiden om de combinatie AAEFBRD als een lekker stuk vlees af te braden. Helaas, onze dikke vriend wil alleen iets laten aanbraden zodat AFBRADE meteen 51 nullen opleverde! In de jurykamer werd het idee geopperd om de geldige scores in rood aan te duiden en de nullen in blauw, dat zou een serieuze besparing aan inkt opleveren!

Na dit debacle nam spelleider Marc Stepman het heft stevig in handen en als een Goede Herder leidde hij zijn kudde doorheen het eerste gedeelte van een boeiende scrabbletocht met 4 scrabbles, de nodige valstrikken en leuke combinaties zodat de pauze bereikt werd met 603 punten en slechts 2 beurten die minder dan 40 punten opleverden.

Ondanks een sterke prestatie van Karin Van Linden (2de) en Jan De Ridder (1ste, maar zijn we eigenlijk anders gewend) was het niet Antwerpen maar wel Limburg dat met vlag en wimpel de dans leidde en toen al een haast onoverbrugbare voorsprong had genomen.

Ook na de pauze ging Marc op zijn elan door, de letters die leuke combinaties mogelijk maakten bleven uit de hemel vallen. Dat resulteerde uiteindelijk in nog 1 scrabble en 7 beurten die meer dan 50 punten opleverden. Na 19 beurten en 1075 punten als eindtotaal bereikte de kudde van Marc de groene grasvelden aan de andere kant van de heuvel en mochten de schaapjes uitbl(gr)azen!

IRK201702

In het individuele klassement stond Antwerpen aardig zijn man met Jan De Ridder (1ste), Karin Van Linden (5de) en Jan Cornet (9de) en was er grote onderscheiding voor Bruno De Bouvere (2de), maar tegen het Limburgs geweld was geen kruid gewassen. Met 7 spelers in de top-11 excelleerden ze niet alleen op persoonlijk vlak, ze waren met meer dan een straatlengte veruit de sterkste regio.

Kapitein Ronny Rutten mocht de mooie en originele trofee met trots in de lucht steken en samen met Cris Clonen (3), Stefaan Roels (4), Erna Darcis (6), Filip Overath (7), Gerda Van Mierlo (8), Frans Symons (10) en Herman Theys (11) op de foto om de sterke prestatie te vereeuwigen. Antwerpen mocht tevreden zijn met zilver en Oost-Vlaanderen, de winnaars van vorig jaar, moesten genoegen nemen met brons.

© 2015