FIERE JAN CORNET WINT JUBILEUMEDITIE NTSV-IC TE BILZEN

NTSV IC Bilzen1795

Rudi Boesmans beste B, Kristoff Sel beste C
Littera kaapt de clubtrofee weg

verslaggever: Frany Gregoor

Bilzen, 22 april 2017 - In samenwerking met het NTSV had de Munsterse scrabbleclub uit Bilzen de eer om deze interclub in te richten ter gelegenheid van de 25ste verjaardag van het NederlandsTalig ScrabbleVerbond. In de prachtige zaal van het landelijke Kleine-Spouwen daagden 111 scrabbelaars op om deze heuglijke gelegenheid te vieren. De bestuursleden van de overkoepelende organisatie stelden een mooi gebaar door ieder aangesloten lid met een fraaie pen in koker te bedenken.

Stipt om 14 uur trok Munster-voorzitter Frany Gregoor de letters voor beurt één. Iedereen kwam spontaan in beweging want TURNEN werd het begin van een denderende partij. Net na die eerste bedenktijd bereikten Rob Rondou en Marc Legiest de zaal. Dankzij hun GPS hadden ze (zonder het zelf te willen) nog wat meer kunnen genieten van het glooiende Haspengouw. Spelleider Marc Stepman zorgde met de tweede lettertrekking niet alleen voor 37 nulscores, maar ook voor de scrabble GRAMSTER. Na de volgende beurt bleven weer alle zeven letterblokjes op het bord liggen: TOERNOOI. In de wetenschap dat ‘toernooi(en)’ een werkwoord is lag de aanbouw met een E voor de hand. NEBJE was het resultaat.

Jan De Ridder moest, door zijn nul in beurt twee, ten aanval trekken. Met UITVIER scoorde hij een solo. Zijn uitdager, Jan Cornet, kon niet achter blijven en soleerde één beurt later met OOGZWEER. De X3 DOUX, met de X op het lichtblauwe vakje bracht 69 punten op en met de (makkelijke) scrabble STEKEND kon men weer even op adem komen. De laatste lettertrekking voor de pauze deed enkele wenkbrauwen fronsen: voor TURNEN legde men HU, zodat HUTURNEN de ruststand naar 597 punten tilde.

510 Annemie De Waele, 512 Jan De Ridder, 520 Bert Van Der Loo, 526 Mieke Moonen, 529 Romain Frickx, 535 Danny Beyens en Henk Jongepier, 537 Rudi Boesmans, 563, Danny Crabbé, 574 Jan Cornet.

Na het smullen van een lekker gebakje en het halen van een frisse neus kon deel twee van start gaan. Meteen weer prijs, met een viertal scrabble-mogelijkheden waarvan SASSENDE het bord haalde. Men kon maar beter bij de les blijven want in de beurten 14 en 15 volgden scrabbles nummer 6 en 7: MANGDEN en HANDWIEL. Met LOYALE, FAJR en BEP zag men kans om 129 punten aan zijn totaal toe te voegen. De laatste trekking was een klusje voor burgemeester Frieda Brepoels, die voordien haar ver- en bewondering uitsprak over het scrabblegebeuren. CAPE bracht theo max op 1089 punten.

NTSV IC Bilzen1787 NTSV IC Bilzen1784 NTSV IC Bilzen1796

Stefaan Roels en Jan De Ridder hadden na de pauze nog een fantastische inhaalbeweging in petto, maar konden de verdiende winnaar, Jan Cornet, niet meer bedreigen.

De Litteranen uit Tessenderlo bleven in de clubuitslag baas over Heureka Mechelen en Vandalen Schoten.

Het laatste woord was voor Frany. Hij bedankte iedereen voor de medewerking aan deze zeer geslaagde dag en sprak de hoop uit om iedereen volgend jaar weer terug te mogen begroeten in Bilzen.

© 2015