THUISSPELER BRUNO DE BOUVERE WINT OP DE EERSTE INTERCLUB VAN HET JAAR

Na 3 jaar kon Ypsilon Heist haar 26ste interclub eindelijk laten doorgaan. 106 deelnemers namen deel. Na het welkomstwoord en de gebruikelijke richtlijnen van Voorzitter Bertrand sprak ook Schepen Nick Wenmaekers alle aanwezigen toe en nam de eerste trekking voor zijn rekening. Het spel opende met twee bescheiden beurten van 30 punten: SOEDAH (Indisch: laat maar) en LOME.

In de derde beurt kwam de eerste van de in totaal vijf scrabbles op het bord. 9 spelers vonden NAASTEEN. Velen mispakten zich toen met ‘aanente’ of ‘aaneten’. Onmiddellijk daarna volgde de  tweede scrabble,  WEGRAKEN, gevonden door 32 spelers. Opnieuw kwamen heel wat spelers bedrogen uit, dit keer met ‘wegreken’ of ‘wegkeren’ . Na WIENS, KEEF, TREND en EX, samen goed voor 180 punten, pakte Bruno De Bouvere uit met zijn solo VENERIEK (op het geslachtsleven betrekking hebbend), de derde scrabble. Slechts 7 spelers legden toen een scrabble. Met SICKS in de tiende beurt werd de pauze bereikt.

De tussenstand werd aangevoerd door Bruno, gevolgd door Dirk Van Den Herrewegen en William Callewaert. Ypsilon Heist was op dit moment de beste club.

Na de welgekomen versnaperingen begon de MEUTE aan de tweede helft. De zaal stond blijkbaar nog niet op scherp want GEMEUT bracht 4 puntjes meer op. Dit was de enige beurt waarin de zaal punten liet liggen.  LEPT en DIZZY brachten weliswaar samen 91 punten op maar dat woog niet op tegen de 98 punten van de scrabble MARODEUR (achtergebleven soldaat die plundert) in de volgende beurt. Meteen daarna kwam de 5de en laatste scrabble op het bord NAGLOEI.

Na BOAP (beestenontmoetings- en activiteitenplek) en MOVES telde de lettervoorraad nog 16 blokjes. Goed voor minstens nog 2 beurten zou je zeggen, maar de solo van Bert Leyssens, ANUANG (buffelsoort) maakte in de 18de beurt abrupt een einde aan het spel. Met nog 10 medeklinkers in de lettervoorraad toonde de computer: einde spel.

De top 3 aan de pauze hield stand. Thuisspeler  Bruno De Bouvere won voor Dirk Van Den Herrewegen (’t Peirt Dendermonde) en William Callewaert (Chipka Aalst) en reekswinnaar II. De clubbeker ging nipt naar ‘t Peirt Dendermonde voor thuisclub Ypsilon Heist. Reekswinnaar III was Monique Antheunis van Chipka Aalst (13de), reekswinnaar IV was Johan Vanluchene van Blanco Tielt (18de) en reekswinnaar V was Patrick De Smet van De Wase Sint-Niklaas(10de).

top-10