Overwinning voor Omer Van Hoecke

Sint Niklaas1701

Guy Mangelschots beste B
Luc Vynckier beste C
't Peirt Dendermonde wint de clubbeker

verslaggever: Conny De Rouck

Overmere, 29 juli 2017 -  De 38ste interclub van de Wase scrabbleclub ging niet zoals de vorige jaren door in de Calfac van het college te Sint-Niklaas. Er werd uitgeweken naar de vrije basisschool Sint-Jozef te Overmere.

Om stipt 14 uur begonnen 129 gegadigden aan de scrabblepartij. In de 2de beurt was de eerste scrabble een feit. Met de letters “ONAEET*” kwam AUTOGEEN op het bord voor 70 punten. Er waren in die beurt trouwens nog 8 andere mogelijkheden om de bonus van 50 punten op te strijken.

De daaropvolgende trekkingen waren niet WOW, zoals in beurt 4 op het bord kwam. In de 8ste beurt werd DOOPTE gevormd, waardoor de VOS uit de 6de beurt werd omgevormd tot OVOS, het meervoud van OVO of opdracht van overeenkomst.

In de 9de beurt werd “NEIE” geplakt, wat hinniken of grijnzen betekent.

In de 10de en meteen laatste beurt voor de pauze kwam het meervoud van TELCO of telecommunicatiebedrijf op het bord.

Aan de pauze stond Luc Steels aan de leiding. Net hij had zich op het allerlaatste ogenblik – de dag zelf dus – aangemeld. Hij verzamelde 397 punten op een theoretisch maximum van 402 punten. Zijn clubgenoot Omer Van Hoecke sprokkelde slechts één puntje minder. De voorlopig derde plaats werd bekleed door maar liefst 3 spelers: Dirk Van Den Herrewegen, Stefaan Roels en Guy Mangelschots behaalden elk 385 punten. De winnaar van vorig jaar - Jan De Ridder- was 8ste aan de pauze.

In de 11de beurt vormden een aantal spelers NEERHUIS met de letters “SRHEUE*”. Wat ze echter niet wisten is dat dit woord vanaf 1/1/2017 niet meer in de SWL staat. Weg was de hoop van Jan De Ridder op een remonte, want velen scoorden met HEUSERE wel een scrabble voor 77 punten.

In de 12de beurt zorgden de letters “RRDA*MF” voor het woord MAROF of maritiem officier. Meteen bleef de 1ste blanco op het bord liggen.

In de 16de beurt bleef de 2de blanco op het bord, opnieuw voor een “o”. De bewust ongehuwde vader BOV kwam toen op het bord.

De 18de beurt zorgde met BINERE of verdubbelen voor slechts 32 punten. Ook de daaropvolgende beurt zorgde met CAMI (gebedsruimte van een grote moskee) voor hetzelfde aantal punten. Even werd gevreesd dat de maximumscore onder de 800 punten zou blijven steken. Er waren bovendien nog slechts 2 klinkers in het zakje. Na 4 pogingen van ondergetekende en evenveel trekkingen door de bordbediener met telkens 7 medeklinkers, zorgde deze beurt met uiteindelijk beide klinkers voor de 3de scrabble. KNALDEN kwam als allerlaatste beurt op het bord voor 73 punten.

Hierdoor kwam het maximum op 843.

De nummer 1 aan de pauze verdween uit de top 10; hij werd 25ste. De eindwinnaar werd Omer Van Hoecke met 811 punten. Met slechts twee puntjes minder werd Dirk Van Den Herrewegen tweede, gevolgd door Stefaan Roels met 808 punten op de derde plaats.

Sint Niklaas1702   Sint Niklaas1703

Beste B werd Guy Mangelschots op de 6de plaats. Luc Vynckier werd beste C. Hij eindigde 52ste.

Sint Niklaas1704

’t Peirt Dendermonde won met overtuiging de clubbeker. Drie van hun spelers behaalden de top 10. Met Dirk Van Den Herreweghen op plaats 2, Roland Van Der Jeught op plaats 5 en Willy Van Laethem op plaats 9, behaalde ’t Peirt 16 punten. Littera werd met 28 punten tweede en Fair Play met 56 punten derde in de clubstand.

© 2015