Jan De Ridder toont opnieuw waarom hij grootmeester is in de Nederlandstalige scrabblewereld

Koksijde201701 Riccardo Ounane zegeviert bij het B-peloton en Maria D'Hondt bij het C-peloton
Littera Tessenderlo  wint ook deze clubtrofee

verslaggever: Rita Meurrens

Multitasken: vrouwen kunnen dat - moeten dat dan ook soms...: lettertjes trekken, een wedstrijd leiden, het spel beheren en ondertussen een verhaaltje schrijven.

Met respect voor zijn jarenlange prestaties als wedstrijdleider brachten we een eerbetoon aan onze dapperste scrabblenestor Urbain en lieten we hem de eerste lettertrekking doen. Deze was meteen goed voor ... een AVOND -je van 22 punten!

Een eerste bescheiden klop op de deur vanwege Murfy, de vrees van elke organisatie, het falen van de geluidsinstallatie. Het was hier niet anders ondanks herhaaldelijk testen. Gelukkig werd alles met een reserve batterijtje op punt gesteld. Getroost met een eerste scrabble BANDOVEN en een goed werkende micro konden we verder tot een tweede bescheiden tik van Murfy zijn aanwezigheid bevestigde. Drie timers klaar gemaakt om zeker probleemloos de tijd te kunnen meten en toch... Na de BREMS, de VACUA en de TEXT was timer nummer drie aan de beurt wegens falen van de twee andere. Oef, na de PEDO, als gevolg van een erbarmelijke lettertrekking, konden we nu vlotjes verder met het mooie WEERTJE zowel buiten als binnen op het scrabblebord.

Wie zich in de 9de beurt liet verleiden tot een scrabble was eraan voor de moeite. Het GEWEEF haalde het op andere probeersels met 24 nullen tot gevolg. Het absolute record aan nulscores werd echter gehaald in de 10de beurt... 70 stuks. Mag een aftrekker? Ja! Mag een vermenigvuldiger? Ja! En mag een deler? Ja! Waarom dan geen OPTELLER? Een vraag waar ik geen antwoord op kan geven, maar misleidend was het wel voor wie de redenering had gemaakt en het PETROLLE niet had opgemerkt.

Breien en terwijl televisie kijken met een notaboekje en een bic binnen handbereik om de taalfouten van de sprekers te noteren, dat is ook een vorm van multitasken die ik goed onder de knie heb, maar na de pauze besloot ik toch om me te beperken tot lettertjes trekken en het verhaaltje later af te maken. Genoeg gemultitaskt!

Was dit een voorgevoel werd ik gewaar dat er nog een tik zou worden uitgedeeld?

Met WACHO en YLIDEN zijn we naar een volgende scrabble toegezeild: na een verkeerde keuze van de jury uit de 12 mogelijkheden voor de vierklapper en een vloedgolf van verontwaardiging uit de zaal werd de PATIENTE afgevoerd en vervangen door TANTIEME om de blanco te sparen. Een bezoekje aan het ZWIN bracht ons bij de laatste scrabble van de wedstrijd. OARSENDE, waarmee we via de HUIF en de SEQUEL, naar het einde van de wedstrijd roeiden. Na de ZWINGELS kon ik alleen maar vaststellen dat er alleen nog medeklinkers uit het zakje kwamen en kondigde ik verkeerdelijk het mogelijke einde van de wedstrijd aan. Een eenzaam lettertje E had na de laatste trekking de weg niet teruggevonden naar het zakje. Het voelde alsof ik steken had laten vallen van mijn breiwerkje... En dus mocht er met de laatste blanco ook nog een laatste beurt worden gespeeld Met KRAJ eindigde de wedstrijd op een bescheiden maximumscore van 975 punten. Mochten we dezelfde wedstrijd met het absolute maximum hebben gespeeld dan zou het maximum 978 hebben gehaald. De HARTENZES in de 17de beurt werd niet uitgespeeld wegens geen kaarters aanwezig. Een solo was hier op z'n plaats geweest maar helaas, de babelutten moesten in het mandje blijven. Ik heb er dan maar een paar kinderhandjes mee gevuld...

Tijd voor de prijsuitreiking. Jan De Ridder deed wat iedereen van hem verwacht: winnen.

De beste B was Riccardo Ounane op de 2de plaats en de beste C was Maria D'Hondt op de 53ste plaats.

Ook de club Littera deed wat ze gewoonlijk doet: winnen en onze mooie peerdevisser (de zoveelste) mee naar huis nemen!

Proficiat allemaal!

Coxhyde dankt alle deelnemers voor hun komst en hoopt iedereen in goede gezondheid opnieuw te mogen verwelkomen op onze volgende organisatie. Met de datum zullen we een beetje moeten schipperen wegens komende verkiezingen... Jullie vernemen het wel op tijd.

Koksijde201702 Koksijde201703 Koksijde201704

© 2015