Nullenfestival in regionaal kampioenschap Oost-Vlaanderen

RKOVL2017 (1)

verslaggever: Guido Laurent

Het echtpaar Seghers-Van Den Nest ging gescheiden de wedstrijd in: waar normaal gezien de taken verdeeld werden onder de twee leden van het huisgezin, liet de mannelijke helft het nu afweten en speelde gewoon mee met de wedstrijd. Lars van der vekens fungeerde op schitterende wijze als haas, bordbediener en briefjessorteerder in de jurykamer. De leiding van het spel werd, met uitstekend resultaat, overgeleverd aan Jef Wuyts (weliswaar van Antwerpse origine maar kom). De echtgenote van Jef liet zich verdienstelijk opmerken in de drankbediening, net zoals Albert, de man van Rita Hofman. Mooi is dat. Bovendien konden de echtgenoten van Jef en Rita het goed met elkaar vinden, er werd niet met borden gegooid, de drankbedeling liep prima. Zo hoort het.

En de jury, vraagt u zich af? Uiteraard werd die functie vervuld door Marianne Van Den Nest.

Jef Wuyts nam de taak van Marc Seghers met kunde en kennis over: grappig, to he point, gevat en met de nodige vleugjes humor. Nodig, want de wedstrijd was vrij zwaar. Waar de tussenstand na 10 beurten een vrij normale situatie liet zien, werden de kaarten na de pauze heftig geschud. Verschillende nullen voor spelers die vrij goed gerangschikt waren. Sommigen maakten er een nul-festival van, anderen probeerden angstvallig een nul te vermijden.

De titel van kampioen van Oost-Vlaanderen is dan ook een trofee met een nogal zware geschiedenis: Jos Leyssens won drie jaar achter elkaar de titel, vervolgens werd Omer Van Hoecke vier jaar na elkaar Oost-Vlaams kampioen, Willy Van Laethem imiteerde Omer en werd eveneens vier maal de beste in de mooiste provincie van België.

Nadien werd de trofee gewonnen door Bert Leyssens, vervolgens door Nana Van Den Bossche, zodat nu angstvallig uitgekeken werd of er nog enige regelmaat te bespeuren viel in de reeks. Helaas.

De stand bij de pauze werd nadien grondig dooreengeschud door enkele instinkers van formaat: OMZEPEND noch OPZEMEND zijn geldige woorden, en zorgden voor heel wat nullen. Van hetzelfde laken een broek: OPKREEGT, of OPENHANG.

Twee solo’s werden afgeleverd door Michel Verfaillie (LEUCINE) en Jos Leyssens (KEERPOST).

In totaal wist Jef Wuyts zes scrabbles uit zijn zak (zonder hoeken) te toveren en bracht de max op 980 punten.

RKOVL2017 (46)

De twee solisten werden respectievelijk tweede en derde, de oud-kampioene Nana eindigde op de vijfde plaats, net na Linda De Groote, gevolgd door drie leden van ’t Peirt: Marc Seghers, Roland Van Der Jeught en Guido Laurent. Bob Rondou en Riccardo Ounane eindigden op 9 en 10.

En de winnaar? Omer Van Hoecke bleek de sterkste.

Misschien is dit de start van een nieuwe zegereeks van 4 overwinningen na elkaar. We zullen zien volgend jaar.

RKOVL2017 (45)

© 2015