Danny Crabbé, kampioen voor de 10de keer in Vlaams-Brabant en BrusselRKVLBRBR2017 (1)

Verslag: Camille Vetsuipers

Het Regionaal Kampioenschap van Brussel en Vlaams-Brabant ging door op zaterdag 16 december 2017 in de zaal van het gemeenschapscentrum Everna. Organisatie: scrabbleclub Negenhof Sint-Pieters-Leeuw met de medewerking van scrabbleclub Everna Evere.

Er waren dit jaar veel zieken want van de 36 spelers die ingeschreven waren bleven er nog 28 over verdeeld onder 5 clubs.

Het spel zou geleid worden door Frans Symons bijgestaan door vrouwtje Rita en aan de computer Ronny Rutten; ze kwamen na enkele perikelen onderweg om 10 voor 2 binnen gevlogen,terwijl ze vlug alles in orde brachten gaf de voorzitter van 9 Hof de nodige inlichtingen om alles goed te laten verlopen.

Om 2 uur stipt konden we er dan aan beginnen; Jeannine en Camille trokken gelijk de 7 eerste letters niet te schitterend want er kwam maar juist een ( baby) van 30 punten uit. 

Kleine catastrofe in beurt 3; veel mensen schenen niet te weten dat het voltooid deelwoord (gebokt) dat in beurt 2 werd gelegd onovergankelijk is, en dus vielen er zomaar eventjes 18 nullen op 28 spelers.

Danny Crabbe legt in beurt 4 de 1e solo met (usance) een woord dat niet al te bekend scheen te zijn; goed voor 62 punten.

Solo nr 2 wordt gelegd in beurt 11 door Yvonne Budin van Ter Borre Strombeek-Bever: 38 punten en nr 3 en tevens ook de laatste van dit spel neemt Willy Smets van

Verba Rotselaar voor zijn rekening: een scrabbelsolo van 98 punten.

En buiten dat was het een spel van wroeten en wringen met een schamele 800 punten als maximum score; hoe goed Frans ook maar zijn best deed, het wou maar niet beteren.

Danny Crabbe werdt nog maar eens Regionaal Kampioen.

En zijn club Verba Rotselaar won het clubklassement.

Proficiat aan al deze winnaars en tot in Mechelen voor het Interregionaal Kampioenschap.   

       RKVLBRBR2017 (2)RKVLBRBR2017 (3)                             

© 2015