FRANS SYMONS WINT NULLENFESTIVAL

IC Heist 201801

beste B: Jan Wouters, beste C: Conny De Rouck
Littera Tessenderlo wint clubtrofee

verslaggever:Bertrand De Bouvere

132 deelnemers begonnen vol goede moed en onder een mooi winterzonnetje aan de 23ste interclub van Ypsilon Heist. HIJGEN werd er na de eerste beurt nog niet gedaan. Dat was voor velen ook nog niet nodig na de tweede beurt want liefst 87 spelers legden al hun blokjes weg. Slechts zes spelers vormden AFREIDE voor 80 punten. ENZEN volgde in beurt 3. Voor een BOUCHEE was het nog te vroeg, al konden vijf spelers al smullend hun punten aandikken. Misschien waren velen dan al hun pijn gaan verlichten met QATJES, hadden ze geweten wat hen nog te wachten stond. Zeven spelers, al dan niet met groene vingers, gingen verder met PLAGT. Beurt 7 zorgde voor de eerste grote schifting. 49 nullen, waaronder 45 ‘aankopers’. Sommigen zagen het niet, anderen kozen bewust eieren voor hun geld en uiteindelijk kwam PORK op het bord. 11 spelers zagen hun kans schoon om tijdens alle commotie in beurt 8 de tweede scrabble van de middag te vormen. Of Bruno D.B., Omer V.H., Jan C., Bert L. en Herman V. MANSDOL zijn, daar spreek ik me niet over uit, maar ze kregen er alleszins 97 punten voor. Slamond en moesland waren de andere mogelijkheden. Wie hoopte om nog twee beurten uit te bollen tot aan de pauze, was eraan voor de moeite. Het was eveneens te laat voor een schietbedje met ‘gevouwde’ handen, want dat leverde 81 van de in totaal 89 nullen op. Een record?? “Laat ze maar bidden!”, dachten Dirk V.D.H. en Michel V. en ze scoorden, jammer genoeg zonder bijhorende dansmoves, de derde scrabble van de middag GEVOGUED voor 72 punten. Na de wedstrijd werd er verkeerdelijk afgeroepen dat er twee gemiste kansen waren, want er was er slechts 1, nl. in deze beurt. Iedereen rook al de koffiekoeken want met ‘geurdove’ (niet in staat geuren waar te nemen) kon je op G5h 84 punten scoren. WAXEN werd massaal gevonden en zo gingen we met een maximum van 544 punten en met veel stof tot napraten over tot de gebruikelijke versnaperingen.

Bruno De Bouvere, na 8 beurten slechts 2 punten kwijt, leidde met 470, voor Jan Cornet met 462. Herman Vanackere en Roland Van Der Jeught samen derde met 455.

Na zo’n tumultueuze eerste helft zou een mens voor minder MANKEN. 31 spelers zochten in beurt 12 een windvrij plekje op en vormden met LOUWERE (107 punten) de vierde scrabble. Louw heeft echter geen betrekking op personen, wat zorgde voor het merendeel van de 63 nullen in beurt 13. De plakker ETTEN kwam op het bord. Zo had de spelleider een gegronde reden om SORRY te zeggen. “Not in my backyard”, dachten 8 spelers en legden NIMBYS in beurt 15. ZANDT was natuurlijk heel toepasselijk aangezien we er maar enkele honderden meters van verwijderd waren en met CAVE in beurt 17 wilden de Latijnse scrabblegoden ons behoeden voor de meer dan eens verraderlijke laatste beurt. Beurt 18 leverde ons de vijfde scrabble, het talrijk gevonden HEKSENDE voor 82 punten. De wedstrijd eindigde zo met een maximum van 999 punten.

Bruno De Bouvere liet zich betoveren tijdens de laatste beurt en eindigde zo ex aequo met Omer Van Hoecke op de derde plaats met 849 punten. Roland Van Der Jeught kreeg tijdens de wedstrijd onterecht een nul en eindigt zo op een schitterende tweede plaats met 880 punten. Frans Symons was één van de negen spelers die de nullendans wist te ontspringen en werd zo verdiend winnaar met 881 punten. Jan Wouters (zonder nullen) werd beste B-speler op een mooie vijfde stek. Conny De Rouck (eveneens zonder nullen) finishte als beste C-speler op de dertigste plaats. Littera Tessenderlo won nipt de clubbeker, voor ’t Peirt Dendermonde en Fair Play Destelbergen.

IC Heist 2018 (3)  IC Heist 2018 (4)  IC Heist 2018 (5)

© 2015