BERT LEYSSENS WINT IN GENT

IC Gent 2018 (2)

Jan Van Herpe beste B, Lars van der vekens beste C, Chipka wint clubtrofee

Rob Rondou

Heel wat grote sportevenementen (denk bijvoorbeeld aan de ‘Australian Open’ in het tennis) tellen exact 128 deelnemers op hun hoofdtabel. Dat was op de scrabble-interclub van Homerus Gent niet anders.

Gentbrugge, zaterdag 27 januari 2018, 14 uur.

Bij menig scrabbelaar BARNT het vanbinnen: welk type wedstrijd wordt het vandaag? Alvast geen partij om languit op of in de HANGBANK te relaxen, zelfs niet in een aller-DECENTST HANGBANKJE. Na drie beurten is er hier en daar al een woordzoeker die inwendig OPVET en daardoor bij de volgende trekking de buitenste laag van een pollenkorrel (EXINE) jammerlijk over het hoofd ziet.

OHO, niet te snel! Tijd dat ik eventjes TERUGROEI om de aan mijn ranking EQUALE positie in te nemen.”

Effe stilstaan bij de winterse IJVEN buiten, en dan is er een pauze. Voorlopig leidt Dirk Van den Herrewegen van ’t Peirt Dendermonde met 446 punten op 525, vóór Bert Leyssens (Chipka Aalst) met 439 en Dave De Schacht (Blanco Tielt) met 432.

Na de koeken zie je enkele MANSENDE deelnemers die ‘rondgaan’ voor makkelijker blokjes, maar of dat veel zal OPLOSSEN is maar de vraag; dat wilde ik er voor de duidelijkheid toch nog even INWRIJVEN.

Iedereen READY voor het vervolg? Wel, er wordt nu iets COOLS onttoverd aan een welluidende NEY (een bamboefluit dus).

Plots haalt een aspirant-bodybuilder een DUMB (oefenhalter) boven, maar ook dát zal hem niet uit de DREK halen.

Het spel loopt stilaan ten einde. Buiten MIEZERT het. Na exact 20 beurten is het te laat om nog een ZIJWEG in te slaan.

Het podium mag er wis en waarachtig wezen, met Bert Leyssens (Chipka) op 1 (968 op 1061), en met Jan De Ridder (Heureka Mechelen) en Dirk Van den Herrewegen (’t Peirt) op een gedeelde 2de plaats (beiden 959 punten).

IC Gent 2018 (3)  IC Gent 2018 (4) IC Gent 2018 (5)

Jan Van Herpe (Chipka) was met zijn 12de plaats de beste B-speler en Lars Van der Vekens was met zijn 63ste stek de sterkste C-speler.

De clubtrofee ten slotte was voor Chipka Aalst (Bert & Jos Leyssens + Jan Van Herpe op plaatsen 1, 5 en 12), vóór Littera Tessenderlo (34 plaatspunten) en Heureka Mechelen (47 plaatspunten).

© 2015