33ste scrabbletornooi Homerus Gent - 26 januari 2019

DAVE DE SCHACHT OP HET HOOGSTE SCHAVOTJE

IC Gent 2019 (2)

Tonny Dassen beste B, Patrick De Smet beste C, Chipka wint clubtrofee

Rob Rondou

De weergoden waren ons gunstig gezind: de milde winterdag had voor goed berijdbare wegen gezorgd, zodat 139 scrabbelaar(ster)s zich konden melden voor een partij met twee gezichten.

Vele MAUVEN waren er niet te bespeuren in de zaal, en de eerste twee MOVES waren eerder bescheiden. In beurt 3 inspireerden de in de Gentse haven GEBANKTE schepen tot een eerste scrabble, wat eigenlijk een CAKEJE verdiende voor de vinders, liefst zonder AMYL (zoals jullie misschien weten: een eenwaardig radicaal met formule C5H11). Voor 44 punten OMTASTE men vervolgens de beschikbare ‘as’, een mooie vierklapper. JANDORIE! 49 nulscores voor wie ‘naroeie’ op haar of zijn beurtbriefje had geschreven … Daarna leverde ANTI een schamele score van 23 op. Tijd voor wat spektakel: beurt 9 was goed voor een mogelijke 119 punten; er zijn al GRAUWERE trekkingen geweest, niet? Wie als laatste woord van de eerste helft HEUDEN noteerde, had de anderen wel degelijk wat opgejut.

Aardige potje scrabble tot nu toe, nee? Tonny Dassen (Swentibold Born) ging aan de pauze op kop met 540 punten op een ‘theomax’ van 562), op de voet gevolgd door Bruno De Bouvere (Ypsilon Heist) en Dave De Schacht (Blanco Tielt).

Om het zacht uit te drukken: de tweede helft zorgde voor heel wat minder schwung. Enkele SAZZEN (Turkse tokkelinstrumenten) brachten ons in een aangename muzikale sfeer. Iets heel anders nu: vele BLOGS zijn niet zo denderend, al zijn er toch die het internetlandschap SIEREN. Ha, eindelijk een solo: Omer Van Hoecke (Fair Play Destelbergen) schreef GIJLS (gistend, met betrekking tot bier) op zijn beurtbriefje, en kreeg daar meteen een … flesje bier voor. Wie aanbouwde met ‘gijlst’ kreeg nul op het rekest. En toen ging het licht uit en sukkelde de partij met zeven flauwe beurten naar het einde: OPENS, COX (een appeltje voor de scrabbledorst?), EEK, OP, EH, WERD en tot slot DOFFE (ellende …).

Mooi podium toch: op 1 Dave De Schacht (Blanco) met 901 op 940; zilver voor Bruno De Bouvere (Ypsilon) met 891 en een derde stek voor Bert Leyssens (Chipka Aalst) met 888 punten. Chipka was de beste club: daarvoor tekenden Bert (3) en Jos Leyssens (14) + Nathalie Osselaer (15).

Tonny Dassen (Swentibold Born) was als 4de (knap werk!) de beste B-speler en Patrick De Smet (De Wase Sint-Niklaas) sleepte met een 31ste plaats de prijs voor beste C-speler in de wacht.

IC Gent 2019 (3) IC Gent 2019 (4) IC Gent 2019 (5)

© 2015