Zaterdag 20 april: Interclub NTSV i.s.m. Scrabbleclub Munster, Bilzen

Na VADER MARCEL EN ZOON BRUNO WINT BERTRAND DE BOUVERE EEN IC

NTSV IC BILZEN 2019 (3)

Luc Steels beste B, Cécile Verstraete beste C
Littera kaapt de clubtrofee weg

verslaggever: Frany Gregoor

In een zonovergoten Kleine-Spouwen mocht de Munsterse scrabbleclub 115 deelnemers verwelkomen om de 25ste NTSV-interclub te betwisten.

Voor aanvang van de wedstrijd werd scrabble-grootmeester Jan De Ridder gevierd voor zijn 150 interclubzeges. Proficiat Jan.

TONGEL (28) – van slangen en hagedissen de tong uitsteken en bewegen om geuren te analyseren – zette de partij in beweging. Voor de eerste scrabble was het wachten tot beurt vijf: FINESSE (92). Mieke Moonen had tot dan de leiding in handen. De spelers die TONGEL verlengden tot TONGELD (tonnengeld) met PEEEND verdienden 33 punten. In beurt negen probeerden de helft van de deelnemers zicht te BEWAPENEn (69) tegen hetgeen nog komen moest. LEID bracht de stand na 10 beurten op 445 punten. Van veel afscheiding in de rangschikking was geen sprake, de top-3 werd slechts gescheiden door vier puntjes.

Tussenstand:

439 – 98,65%: Stefaan Roels

437 – 98,20%: Jan De Ridder

435 – 97,75%: Jan Tiek

Na de herneming bracht BAUW 51 punten op. Twee beurten later werden elf deelnemers gesjareld omdat ze ‘sjarelde’ probeerden. Jan, die ondertussen aan de leiding stond, maakte een voor hem zeldzaam foutje door een niet-getrokken letter te gebruiken. Daardoor zakte hij naar plaats zeven. Onmiddellijk daarna kwam zijn grootmeesterlijk talent weer boven door te soleren met TOST (in aanbouw met BO, ADRESJES en LAUWT).Met de letters van beurt vijftien waren de scrabbles voor het uitkiezen: DEINZEND (76) haalde het bord. In de overige vijf beurten bleef hoog puntengewin uit. OMZAK (41) en EX (41) brachten het meeste op. LUGER (39), RELAY (34) en QUORN (22) zetten de teller van het scorebord na 21 beurten op 895.

Bertrand De Bouvere (Ypsilon Heist) won met drie puntjes meer dan Dave De Schacht (Blanco Tielt). Jan Tiek (Lettergreep Amersfoort) werd een schitterende derde (855 p.).

In de individuele stand gingen de eerste twee plaatsten naar West-Vlaanderen. Luc Steels (Fair Play Destelbergen) verzamelde 847 p. en werd hierdoor beste B op een vijfde plaats. Cécile Verstraete (Ypsilon Jette) behaalde 753 p., goed voor een 41ste plaats en beste C.

NTSV IC BILZEN 2019 (4) NTSV IC BILZEN 2019 (5)

De clubstand bracht Limburg boven. De Litteranen uit Tessenderlo behaalden hun zoveelste zege, dit keer met Stefaan Roels (4de), Filip Overath (8ste) en Miet Quintens (11de). De organiserende club Munster, Bilzen eindigde op plek twee met Mieke Moonen (12de), Patricia Janssen (13de) en Guy Mangelschots (25ste).

NTSV IC BILZEN 2019 (6)

© 2015