Nana Van Den Bossche

Voor deze gelegenheid werd op 28 augustus 2014 de 18e-eeuwse Koninklijke Haagse Schouwburg omgedoopt tot "Hotel Van Dale, het hotel waar woorden wonen".

Op het podium dat voor deze gelegenheid werd omgetoverd tot "Hotel Van Dale" mocht Arjan Ederveen de honneurs waarnemen om zijn betovergrootvader Johan Hendrik Van Dale te huldigen. Een ludieke vertoning als "bellboy van dienst" van het hotel ontving hij bekende schrijvers, dichters, cabaretiers,.. die kwamen inchecken voor het jubileumfeest. De woordkunstenaars betaalden niet met geld maar met woorden in de vorm van gedichten, woordgrappen, anekdotes, taalspelletjes, muziek,... alles wat maar iets met taal te maken had, kwam aan bod. Als hoogtepunt van de avond werd de nakomeling van J.H. van Dale gelauwerd door Burgemeester Annemiek Jetten van Sluis voor 150 jaar Van Dale. De avond werd feestelijk afgesloten met een optreden van de Koninklijke Muzieksociëteit "Aardenburgsche Fanfaren".

Ter gelegenheid van deze viering wordt een jubileumboek "Verhalen over taal - 150 jaar Van Dale" uitgegeven. Naast taalcolumns en taalweetjes bevat het boek ook 150 jubileumwoorden die tussen 1864 en 2014 voor het eerst werden aangetroffen of gangbaar werden.

compilatiefilmpje 'Hotel Van Dale'