WESLEY EIKENAAR WINT 28ste NTSV-IC BILZEN

LITTERA TESSENDERLO BESTE CLUB

REEKSWINNAARS:

I: Wesley Eikenaar, II: Jef Wuyts, III: Nana Van Den Bossche, IV: Janssen Lizette, V: Donné Jean

Frany Gregoor

Voor de vijfde keer sloegen het NTSV en Scrabbleclub Munster de handen in elkaar om in het pittoreske Kleine-Spouwen een interclub te organiseren.

Om stipt 14.00 uur zag spelleider Ronny Rutten dat er 90 scrabbelaars met spanning te wachten zaten op de eerste lettertrekking. FLANS kwam als eerste woord op het bord. Bert Leyssens plakte er GEJEN achter. Een solo zowaar! De Y werd gebruikt om een heilige boom in India te benoemen, een BANYAN. Beurt 4 gaf de eerste scrabblemogelijkheden: GRASZODE, ZONDARES, maar ZOLDERS kwam op het bord. De X4 FLAMEND kreeg een waardering van 60 punten. In de vier beurten die volgden bleef de puntenoogst beperkt. Net voor de pauze kon men kiezen uit 12 verschillende scrabbles. SNAUWERS (101) bracht het meeste op.

Na 10 beurten stonden 509 punten op het scorebord. En wat bleek? Jan De Ridder had er 507. Meteen een voorsprong van 31 punten op Bert Leyssens en 33 op Wesley Eikenaar.

Smullend aan de echte Limburgse vlaai bewonderde men tijdens de pauze het glooiende Haspengouwse landschap waar de eerste bloesems te bewonderen zijn.

Terug achter het scrabblebord krabden de meeste spelers zich achter de oren toen TEERHOK de derde scrabble van de namiddag werd. Jan De Ridder maakte een foutje en Wesley Eikenaar nam gretig de eerste plaats in. En het ging verder: KNOTSEND (op het bord), KNITSEND en KNETSEND kregen 78 punten. De max dikte flink aan met de 55 punten voor CHAPPE. Twee beurten later was het weer scrabbletijd: HAVENOTS, ONTVASTE, VLOTSTEN, doch CENTAVOS stak er met 98 punten bovenuit.  Nog was het niet gedaan om alle 7 getrokken letters in een beurt weg te leggen. Ondanks dat vele spelers eraan twijfelden, bestaat er toch een kleine BREXIT. Zo werd BREXITJE de zesde en laatste scrabble van de partij. ZOGE en QAT tilden de eindstand over de 1000-puntengrens naar 1003.

Met Wesley Eikenaar, het supertalent uit Alkmaar, die uitkomt voor Arendsoog Amsterdam, op één, Jan De Ridder (Heureka Mechelen) op twee en Frans Symons (Littera Tessenderlo) op drie, stonden drie fantastische scrabbelaars te glunderen op het podium.

De clubbeker bleef in Limburg: Frans Symons (3), Filip Overath (7) en Miet Quintens (9) namen deze trofee mee naar Littera Tessenderlo. Proficiat!

top-10 en reekswinaars