WINST VOOR GUIDO LAURENT TE OVERMERE, CHIPKA CLUBWINNAAR

Conny De Rouck

Na een afwezigheid van 4 jaar organiseerde de Wase scrabbleclub opnieuw een interclub, deze keer al de 41ste.  Het aantal deelnemers bedroeg 111. Het mindere weer van de afgelopen dagen was ideaal voor een scrabblepartij.

Bij de 1ste beurt waren de letters “UKED*EE” goed voor een scrabble van 82 punten: KEUENDE verscheen op het bord. Ook de 2de trekking leverde met “TEWTSH*” eveneens een scrabble op voor 118 punten, WITHEETS, witgloeiend, bij uitbreiding zeer heet. Ook de woorden WHISTTE en WHISTTEN waren goed voor een scrabble.

In de 4de beurt werden slechts 23 punten gescoord met DYOGO, een woord afkomstig uit het Surinaams dat volgens Van Dale literfles voor of met bier betekent. Dat deze beurt een schamele 23 punten opleverde bezorgde veel deelnemers kopzorgen. Liefst vijftig scrabbelaars kregen een 0 toebedeeld, omdat ze aangebouwd hadden met witheetst, maar dit woord heeft geen trappen.

Tot aan de pauze werden – behalve “BROEDSE” geen onbekende woorden gelegd. Van vogels, verlangen te broeden; van vrouwen, ernaar verlangend zwanger te zijn.

In de tussenstand stond Danny CRABBE op kop met 442 punten. Frans SYMONS had slechts 3 punten minder. Guido LAURENT was voorlopig 3de met 430 punten.

In de 11de beurt werd opnieuw een scrabble gevormd, TABAKKEN, tabak verbouwen of een pak slaag geven. Deze scrabble leverde 95 punten op. Andere mogelijkheden in deze beurt waren AANDOKKE, AANKEEKT AANKOEKT, AANLOKKE, AANTIKKE, AFTAKKEN, KAAKTEN, KNAAKJE, KRAAKNET, KRAAKTEN of KWAAKTEN.

Met MONGOLEN werd in de 16de beurt 80 punten verzameld. Nadat de letter Q al 4 keer werd getrokken, werd deze pas in de 17de beurt weggelegd met QUENA, goed voor 56 punten.

Zowel de 18de als de 19de beurt leverden een scrabble op: ZIENERES kwam in beurt 18 op het bord voor 86 punten; andere mogelijkheden waren REIZENDS, RESIZEND, ZENIGERS of ZIENSTER. De wedstrijd werd afgesloten met DELVEND voor 78 punten. Ook kon DERVEND, DIEVEND en DOVENDE worden gelegd. In totaal werden dus 6 keer alle blokjes weggelegd.

In de uitslag werd Guido LAURENT van ’t Peirt Dendermonde de eindwinnaar. Hij behaalde 974 punten. Tevens was hij de beste in groep II. Jos LEYSSENS van Chipka Aalst werd 2de in de einduitslag met 953 punten. Jos was 1ste in groep I. De top 3 werd vervolledigd met Frans SYMONS van Littera Tessenderlo; hij behaalde 928 punten.

Johan VANLUCHENE van Blanco Tielt werd met een 14de plaats de beste in groep IV. Roland VAN DER JEUGHT van ’t Peirt Dendermonde werd met plaats 20 de beste in groep III. Op plaats 44 stond Antonia NIMMEGEERS van Homerus Gent. Zij werd de beste in groep V.

Met Jos LEYSSENS op plaats 2, William CALLEWAERT op plaats 7 en Bert LEYSSENS op plaats 8 bekroonde Chipka Aalst zich met de titel van winnende club. Zij konden een mand met streekbieren uit het Waasland mee naar huis nemen. Laat het jullie smaken!

Op naar volgend jaar.

top-10