OEFENINGEN

 potlood

Per reeks krijg je 4 oefeningen. Per oefening staan 1 of meerdere woorden reeds ingevuld. Onderaan ieder scrabblebord staat het hoogste aantal punten dat behaald kan worden met de opgegeven letters. Zoek nu het woord dat zoveel punten oplevert als opgegeven. Als je helemaal onderaan op oplossing klikt, zie je de 4 correcte woorden vetjes ingevuld op het scrabblebord.

OEFENEN MET 2-LETTERWOORDEN

OEFENEN MET 3-LETTERWOORDEN

OEFENEN MET DE LETTER Q

OEFENEN MET DE LETTER X

OEFENEN MET DE LETTER Y

scrabblewedstrijden

Hoe speel ik zo'n wedstrijd?

Als je een van onderstaande wedstrijden opent, krijg je meteen de letters van de eerste beurt rechts en onderaan ingevuld en links zie je een scrabblebord. Naast de letters onderaan staat een klokje. Je kiest zelf of je met tijd speelt of niet. Neem nu je eigen bord en letters en zoek een woord met de getrokken letters. Noteer je gevonden woord op een blad. Klik daarna op 'doorgaan?'. Meteen krijg je de hoogste score vermeld met coördinaten en punten in de rechterkolom, wordt het woord ingevuld op het scrabblebord en krijg je de letters van de volgende beurt zowel in de rechterkolom als onderaan.

Wedstrijden

Het kan gebeuren dat er in een beurt meerdere mogelijkheden zijn om de max te leggen!

Speel verder met het woord dat in het spel op het bord komt.

  • Speel een wedstrijd die ooit in een scrabbleclub gespeeld werd. Hoe zou jij het er vanaf brengen?

  • Een van de favoriete blokjes voor een scrabbelaar is het blancoblokje. In de volgende wedstrijd wordt iedere beurt met dit blokje gespeeld, tot de blanco niet meer kan vervangen worden.

  • Deze wedstrijd doet de naam 'scrabble' alle eer aan. Hoeveel scrabbles kan jij vinden? Het spel is afgelopen als er geen 7 blokjes meer over zijn of als er geen klinkers en blanco's meer voorradig zijn.

  • Zin in nog een spelletje?

Op de NTSV-site vind je onder de rubriek 'Wedstrijden' een item 'wedstrijd spelen'. Klik daarop en je krijgt een pagina met allerlei interclubs, kampioenschappen en interland. Klik op een van deze wedstrijden en je kan de wedstrijd opnieuw spelen op dezelfde manier als de wedstrijden hierboven. Enkel de '25 hoogste scores' staan er niet bij vermeld.

VEEL SCRABBLEPLEZIER!!!

duplomaat logo score

DUPLOMAAT & SCORE

Deze 2 computerprogramma's kan je je tegen een kleine vergoeding aanschaffen. Zowel met Duplomaat als Score kan je zelf tegen de computer spelen. Deze programma's zijn dus een prima hulpmiddel om te oefenen. Wie zich een licentie aanschaft, ontvangt regelmatig updates, o.a. van woordenlijsten.

Voor meer info i.v.m. Duplomaat, klik hier

Voor meer info i.v.m. Score klik, hier

© 2015