THUISSPELER BRUNO DE BOUVERE WINT JUBILEUMEDITIE

IC Heist 2020 (42)

reekswinnaars: Bruno De Bouvere (I), Nadine De Smet (II), Hilde Goedefroot (III), Lars van der vekens (IV), Mirèse De Grauwe (V)
Fair Play Destelbergen wint clubtrofee

Bertrand De Bouvere

Voor haar 25ste interclub moest Ypsilon Heist noodgedwongen uitwijken naar een nieuwe locatie. Het ontmoetingscentrum ‘Ravelingen’ waar de vorige 24 interclubs plaatsvonden stond klaar voor de afbraak. De keuze (en toelating) viel uiteindelijk op de basisschool OLVO waar sedert 2020 nu ook de wekelijkse clubwedstrijden van YH plaatshebben.

De door een hardnekkige hernia geplaagde Voorzitter en spelleider, Bertrand De Bouvere, opende voor de 25ste maal het spel en het was bij de eerste beurt al meteen goed voor de eerste van de 6 scrabbles NAWASSE, gevonden door 86 spelers. Via MAMBO en KADIS (Islamitische rechters) kwam de tweede scrabble op het bord, COUNSELT. Slechts 3 spelers vonden deze zet. De vierklapper HOORZIN was goed voor 56 punten en werd gevonden door 6 spelers.

Na PEGGER (schoenmaker) en OMIS (oma’s) kwam de 4de scrabble op het bord, AFGRENS. Enkele (top)spelers haalden toen een nulscore met één van de 5 afgekeurde scrabbles (‘afgissen’, ‘afgisten’, ‘gannefs’, ‘geflans’ en ‘geflansd’). Met EXERT in de 10de beurt werd de pauze bereikt.

Bruno De Bouvere leidde met 526 punten op 552, gevolgd door Henk Jongepier (515p.) en Bert Leyssens (509 p.).

IC Heist 2020 (29)

Met volle moed begonnen de 131 deelnemers aan de 2de helft die meteen de 5de scrabble op het bord bracht, KAOLIEN, een anagram van ‘oliekan’ . Een derde scrabble-mogelijkheid was er met ‘akoleien’. De wedstrijd kabbelde verder met ZWET, KEGT, EYVAN, FLUOR en HE, die samen minder punten opbrachten dan de zet die volgde.

De 6de scrabble, de negenklapper CHINUPJE (rekoefening waarbij je je zover optrekt, bv. aan een rekstok, dat de kin zich op dezelfde hoogte bevindt als de stang) bracht maar liefst 212 punten op en werd gevonden door Jan Cornet en Ronny Rutten. Toch bracht dit voor geen van beiden de overwinning op.

Er volgden nog 3 kleine beurten (LEDJE, SEN en END). Vooral de laatste zet was zeer toepasselijk voor de wedstrijd. De spelleider moest achteraf geen verbeteringen van het maximum afroepen want de zaal speelde aan het maximum van de computer, 1.132 punten.

De leider aan de pauze, Bruno De Bouvere, had standgehouden en bezorgde Ypsilon Heist haar eerste thuisoverwinning met 998 punten. Hij was tevens winnaar van reeks I.

Jan Cornet van Vandalen Schoten eindigde 2de met 982 punten en Bert Leyssens van Chipka Aalst was 3de met 974 punten.

Nadine De Smet was de winnaar van reeks II, Hilde Goedefroot van reeks III, Lars van der vekens van reeks IV en Mirèse De Grauwe van reeks V.

Niet Littera Tessenderlo (fout in de naverbetering) maar wel Fair Play Destelbergen won de clubbeker met Luc Steels (6de), Nadine De Smet (8ste) en Omer Van Hoecke (21ste) met 3 plaatspunten voorsprong op Littera. Op de interclub in Gent wordt de verkeerde prijsuitreiking rechtgezet.  

© 2015