STEFAAN ROELS WINT 25ste IC AALSTIC AALST MEI 22 (5)

Jos Leyssens

Na 3 mislukte pogingen om onze 25ste interclub te organiseren (wegens ...) was het op 21 mei eindelijk zover. Ondanks de verkeersellende op de Brusselse ring voor enkele spelers van Putte en Tessenderlo bereikten alle 111 scrabbelaars tijdig de zaal voor onze feestelijke zilveren editie.

De beurtbriefjescontroleurs werden meteen aan het werk gezet: zij dienden al meteen voor de eerste speelbeurt 57 nullen uit te delen, dank zij de mooi ogende trekking AEENNRT. De schade bedroeg weliswaar voor de slachtoffers slechts 20 puntjes, maar achteraf zou blijken dat dit al te veel was om alsnog in aanmerking te komen voor de overwinning.

Meteen duwde de spelleider het gaspedaal in en in de volgende 4 beurten trakteerde hij de zaal op 3 scrabblebeurten.

In beurt 8 soleerde Marcel Verstraete met VIRGA en in de twee volgende beurten moesten alweer 2 scrabbles (ONWAARS en GEONEUSD) gevonden worden. Met slechts 10 verliespunten op 593 mocht Stefaan Roels als leider aan de pauze gaan genieten van zijn stukje taart. Jan De Ridder volgde op slechts 2 puntjes en Wesley Eikenaar, die ook in de eerste beurt een nul incasseerde, volgde als derde op 22 punten.

IC AALST MEI 22 (85)

De eerste vier beurten na de pauze waren cruciaal. In die 4 beurten werden nog 31 nullen uitgedeeld voor de aanbouw GEONEUSDE en dienden de deelnemers nog 3 scrabbles te vinden.

Blijkbaar was het taartje nog niet goed verteerd want de scrabble van beurt 11 (DOLKTAND) werd niet gevonden in de zaal. Enkel Stefaan Roels en Marcel Verstraete vonden toen de hoogste score in de zaal met TODDIK.

Na 19 beurten stond de teller op 1044 p. en kon de jury aan de slag met de nacontrole.

De proclamatie van de uitslag kon voor het eerst door iedereen gevolgd worden in de zaal dank zij een PowerPointpresentatie van de uitslag.

De top-3 aan de pauze werd uiteindelijk ook het podium van de dag in de zelfde volgorde. Winnaar Stefaan Roels gaf nog slechts 2 puntjes toe na de pauze en behaalde een prachtige overwinning met 1032 op 1044. Ook Jan De Ridder kon nog de kaap van 1000 punten ronden met een score van 1010. In de top-10 waren ook nog twee andere reekswinnaars te vinden. Met een knappe vijfde plaats werd Christine Smulders-Feijen winnaar van reeks II en twee plaatsjes verder werd Kris De Beule als zevende de winnaar van reeks III. De winnares van reeks V Nelly De Poortere eindigde als 27ste, iets hoger als de winnares van reeks IV, Lien Coenen die als 35ste in de uitslag terug te vinden is..

Drie Litteranen, met name Stefaan Roels (1ste), Herman Theys en Frans Symons (9de), eindigden in de top-10 van de uitslag en dat was voldoende om Littera Tessenderlo naar huis te sturen met een snoepmand.

© 2015