WESLEY EIKENAAR WINT 29ste IC DENDERMONDE

IC DENDERMONDE 2022 (2)

Guido Laurent

Het was een tijdje geleden. Het podium in de Sint-Jozefsschool lag er wat verlaten bij, de rekwisieten van vroegere opvoeringen lagen dik onder het stof, de voorste lampen mochten niet branden om de overige verlichting niet te verstoren, kortom : er werd al jaren geen interclub meer georganiseerd in het anders zo voortreffelijke zaaltje.

Maar dat mocht de pret niet drukken: 105 scrabbelaars (bij een voorlopige telling) zouden hun weg vinden naar Overmere om de langverwachte Interclub van ’t Peirt mee te spelen.

Marc Stepman was er niet bij, en uiteraard viel juist dan een computer uit. Iets met licenties, netwerkkabels, paswoorden en onbereikbare printers, zodat eventjes gevreesd werd of die interclub nog wel zou kunnen doorgaan. Gelukkig is drie percent van het scrabble-volkje expert in pc-problemen en werd de toestand alsnog opgelost.

Maar de schrik zat er in: stel je voor…..

In de jurykamer werd elke tik op een toets angstvallig afgewacht, zou er geen piep komen, zou het scherm niet uitvallen, zat er nog papier in de printer? In vroegere jaren weerklonk altijd een lustig gekwetter uit de ruimte waar de juryleden hun intrek namen, werd er meermaals geroepen om een nieuwe lading drank, wed er al eens met een mes gegooid omdat iemand een verkeerd woordje had ingetikt. Nu echter niets van dat alles. Tijden veranderen?

Of de voorzitter van ’t Peirt in een slechte dag was, laten we in het midden. Van een echte Segheriaanse trekking konden we niet spreken, wie een negenklapper uit zijn scrabblezak tovert, is niet echt slecht bezig, maar toch overtuigde hij niet echt. Geen 1000 punten in totaal, meerdere zetten die tussen twintig en dertig punten opleverden, veel nulscores, kortom: kon ruimschoots beter.

Weet je hoe het kwam dat er opeens geen wijn meer was? Er werden vier solo’s gemaakt, en er waren maar twee prijzen voorzien. Toen Bert Leyssens het woordje “EDDER” legde was dat meteen goed voor een vierde solo. Er werd raprap beslist om hem een fles witte wijn te geven, meteen de laatste volle fles uit de koelkast.

IC DENDERMONDE 2022 (26) IC DENDERMONDE 2022 (27) IC DENDERMONDE 2022 (32) IC DENDERMONDE 2022 (33)

Van verdere tegenslagen werd de IC gelukkig gevrijwaard, al zullen de meer dan twintig ongelukkigen wat afgekermd hebben met een nul in de beurt van de maal negen, maar dat noemen we geen tegenslag.

De IC werd (in de voorlopige uitslag) gewonnen door Wesley Eikenaar, voor Karin Van Linden, Bruno De Bouvere en Jan De Ridder.

Karin Van Linden was tevens winnaar in reeks 2, Van Der Veken Lars was de beste van reeks 3, Paul De Bosscher van reeks 4 en Torfs Lutgard van reeks 5.

Alfabet Putte was de beste club.

En bij het opdweilen van de jurykamer, het oprapen van de lege flessen, het opruimen van restjes kriekentaart en verloren of niet genoteerde beurtbriefjes, werd het opeens duidelijk waarom het lustige gekwetter van vorige jaren er niet meer was: de parkieten waren verdwenen.

IC DENDERMONDE 2022 (7)

© 2015