FRANS SYMONS WINT 27ste NTSV-IC i.s.m. MUNSTER BILZEN

winnaarFrany Gregoor

Tussen de bloeiende Haspengouwse bloesems verwelkomde Scrabbleclub Munster Bilzen 86 deelnemers voor een partij scrabble op het hoogste niveau.

Het NTSV vierde haar 30-jarig bestaan. Daar hoort natuurlijk een geschenkje bij. En wat kan een scrabbelaar beter gebruiken dan een blocnote en een bic.

86 deelnemers, waarvan ruim een kwart van Littera, was nu niet het grootste deelnemersveld, maar aan kwaliteit ontbrak het zeker niet.

Na CHOOKT, ZEEHEN en FLEMER kwam de eerste alles-af op het bord met AFSCHONE. Menig scrabbelaar durfde dit woord niet aan, maar zij kregen snel een herkansing. GEKODAKT (een beurt met veel nullen), KNOEIER en NAWIJZE waren goed voor 270 punten. Nieuwsgierig over wat tijdens de pauze op het MENU zou staan, werd het eerste gedeelte van de wedstrijd afgesloten. Herman Theys speelde ijzersterk en verloor slechts vijf punten. Patrick De Smet volgde op 44 punten en Marianne Van De Nest op 47 punten.

DSC 3672

Tijdens het kwartiertje rust ging de echte Limburgse vlaai vlot naar binnen.

In beurt 12 moest de leider een nulscore noteren en verloor op slag vier plaatsen. Patrick De Smet werd de nieuwe leider. Wat volgde was weer een nullenrijke beurt omdat heel wat spelers het jammer vonden dat BABYVET geen meervoud heeft. Ondertussen kwamen Frans Symons en zijn clubmakker Stefaan Roels, flink opzetten. De hoogste score van de dag werd bereikt met BRIQUETS, goed voor 149 punten. Scrabble nummer zes was al in aantocht: INSPUWDE. De 54 punten voor iets WILDS gaf de burger nog moed, maar een lettertrekking later, de zeventiende, sloot GETEXT de partij af.

Het werd een echte inhaalrace. Frans Symons, tiende aan de pauze, kwam als overwinnaar uit de bus. Stefaan Roels, pas 48ste aan de rust, maar scoorde maximaal na de pauze, eindigde op plek twee. Luc Steels van Fair Play Destelbergen mocht het bronzen letterrekje mee naar huis nemen.

clubwinnaar

Littera Tessenderlo was met overmacht de sterkste club. ’t Peirt Dendermonde en Arendsoog Amsterdam vergezelden hen op het podium. 

© 2015